Duolife: Naturalne suplementy jako klucz do zdrowej diety
Suplementacja na Rzecz Lepszego Zdrowia
W dzisiejszym świecie, gdzie tempo życia i jakość diety często pozostawiają wiele do życzenia, naturalne suplementy zyskują
Wszystko co należy wiedzieć o zastosowaniu kiszonego ziarna kukurydzy w diecie zwierząt.
W trakcie hodowli zwierząt, zastosowanie odpowiedniej paszy, ma ogromny wpływ na ich rozwój, oraz przekłada się na zmniejszenie
Własny ekstrakt z wanilii do wypieków
Każda pani domu chce, by przygotowane przez nie dania i ciasta były jak najlepsze, toteż – w miarę możliwości – sięga po odpowiednie produkty. Coraz częściej w przypadku wypieków
Zakupy spożywcze online - dlaczego warto?
Coraz więcej sklepów spożywczych oferuje możliwość robienia zakupów także przez internet. Takie rozwiązanie cieszy się obecnie rosnącą popularnością wśród konsumentów. Czy jednak
Chcesz żyć zdrowo?
Pytanie z tytułu tego artykułu wydaje się być klasycznym pytaniem retorycznym. Przecież każdy z nas chciałby żyć zdrowo i cieszyć się dobrą kondycją znacznie dłużej. Oczywiście nie wynaleziono jeszcze
Zdrowe nawyki żywieniowe.
Zdrowe odżywianie ma bardzo duży wpływ nie tylko na nasze samopoczucie, ale przede wszystkim na stan naszego zdrowia. Odgrywa bardzo istotną rolę w profilaktyce wielu chorób w tym np. choroby
Przyprawianie na skuteczne odchudzanie
Każdy z nas wie, że jeśli chcemy schudnąć to najważniejsza powinna być dla nas odpowiednia dieta. Czy to jednak oznacza masę wyrzeczeń?
Czy naprawdę musimy pozbywać się z naszego

Dieta nie musi opierać się wyłącznie na ograniczaniu porcji i spożywaniu posiłków niskokalorycznych. Istnieje grupa produktów, które oprócz tego, że mają niewiele kalorii, dodatkowo pomagają spalać tłuszcz. Jakie są pokarmy spalające tłuszcz?

Jedzenie spalające tłuszcz – co jeść, żeby schudnąć?

Warto poznać różne rodzaje produktów, które pomagają w pozbyciu się zbędnych kilogramów. Co warto jeść?

Papryczki chilli – warzywa spalające tłuszcz

Substancja odpowiedzialna za ostrość tych niepozornych roślinek, czyli kapsaicyna, sprawia również, że nasz metabolizm zdecydowanie przyspiesza. Efekt może utrzymywać się nawet do trzech dni. Warto zatem od czasu do czasu wprowadzić te warzywa spalające tłuszcz do naszej diety.

Brązowy ryż – pokarmy spalające tłuszcz z nutą orientalną

Brązowy ryż to jedno z lepszych źródeł błonnika, który pomaga w utrzymaniu niskiego poziomu insuliny, zapobiegając też odkładaniu tłuszczu w organizmie.

Mleko – jedzenie spalające tłuszcz na co dzień

Chude mleko bogate w wapń ma udowodnione właściwości spalające tłuszcze. Warto zatem, jeśli nie cierpimy na nietolerancję laktozy, spożyć jedną szklankę tego napoju dziennie. Dla zdrowia i smukłej sylwetki.

Oprócz odpowiedniej diety pamietajmy jednak, że do uzyskania idealnej kondycji i figury modelki, konieczny jest również ruch i aktywność fizyczna. Żadne superfood nie zrobi tego za nas.