Dieta nie musi opierać się wyłącznie na ograniczaniu porcji i spożywaniu posiłków niskokalorycznych. Istnieje grupa produktów, które oprócz tego, że mają niewiele kalorii, dodatkowo pomagają spalać tłuszcz. Jakie są pokarmy spalające tłuszcz?
Jedzenie spalające tłuszcz – co jeść, żeby schudnąć?
Warto poznać różne rodzaje produktów, które pomagają w pozbyciu się zbędnych kilogramów. Co warto jeść?
Papryczki chilli – warzywa spalające tłuszcz
Substancja odpowiedzialna za ostrość tych niepozornych roślinek, czyli kapsaicyna, sprawia również, że nasz metabolizm zdecydowanie przyspiesza. Efekt może utrzymywać się nawet do trzech dni. Warto zatem od czasu do czasu wprowadzić te warzywa spalające tłuszcz do naszej diety.
Brązowy ryż – pokarmy spalające tłuszcz z nutą orientalną
Brązowy ryż to jedno z lepszych źródeł błonnika, który pomaga w utrzymaniu niskiego poziomu insuliny, zapobiegając też odkładaniu tłuszczu w organizmie.
Mleko – jedzenie spalające tłuszcz na co dzień
Chude mleko bogate w wapń ma udowodnione właściwości spalające tłuszcze. Warto zatem, jeśli nie cierpimy na nietolerancję laktozy, spożyć jedną szklankę tego napoju dziennie. Dla zdrowia i smukłej sylwetki.
Oprócz odpowiedniej diety pamietajmy jednak, że do uzyskania idealnej kondycji i figury modelki, konieczny jest również ruch i aktywność fizyczna. Żadne superfood nie zrobi tego za nas.
Najnowsze komentarze