Przygotowując duży rodzinny obiad, przyjęcie, czy np. kolację wigilijną na bardzo dużą liczbę osób, często stajemy przed problemy, jak to wszystko podgrzać, jak podać, żeby długo było ciepłe. W efekcie biegasz do kuchni tam i z powrotem, podgrzewając na kuchence kolejne dania. Nie możesz z nikim porozmawiać bo ciągle Cię nie ma przy stole. Jest na to prosta rad. Wystarczy zakupić lub wypożyczyć podgrzewacze do potraw.
Żaden bankiet ani przyjęcie nie może obyć się bez tych urządzeń, Są proste w obsłudze, niezwykle użyteczne. Występują w dwóch odmianach na prąd elektryczny lub na paliwo. Dzięki nim przygotowane jedzenie będzie stale ciepłe. Mogą być wykorzystywane dla dań zarówno płynnych jak i stałych, różnią się wówczas kształtem. Potrawy ogrzewane są równomiernie, dzięki wykorzystaniu w podgrzewaczach łaźni wodnej. Kociołek z potrawa jest zanurzony w wodzie i to właśnie ona odpowiada za utrzymanie ciepła.
Oprócz podgrzewaczy do potraw istnieje także szeroko wykorzystywany w cateringu podgrzewacz do talerzy. Jest to po prostu podgrzewana szafka na kółkach. Dzięki niemu potrawy dla gości mogą być serwowane na ciepłe zastawie, co dodatkowo zapobiega wychłodzeniu dań, a przez to poprawia walory smakowe.
Najnowsze komentarze