Witamina D występowanie w produktach. Do czego jest nam potrzebna witamina D? Produkty bogate w witaminę D
Witaminy można dzielić w różny sposób – możemy wyróżnić te rozpuszczalne w wodzie lub tłuszczach oraz te, które
Witamina A właściwości. Jakie są rodzaje witaminy A? Witamina A produkty
Dieta, żeby być zdrowa musi być zbilansowana i zawierać wszystkie składniki odżywcze, minerały i oczywiście witaminy. Jedną z niedocenianych i niezmiernie
Jak dzielimy cukry? Jakie są rodzaje cukrów? Węglowodany proste i złożone
Generalizowanie nie jest najlepszym możliwym sposobem określania ludzkich potrzeb, zwłaszcza gdy mówimy o produktach niezbędnych do funkcjonowania
Węglowodany złożone produkty -lista produktów, tabela - przykłady. Zdrowy cukier? Niezbędne dla zdrowia węglowodany
Nie każdy tłuszcz czy cukier jest szkodliwy dla naszego zdrowia. Niektóre z nich są wręcz niezbędne dla
Cukry proste przykłady produktów. Które cukry powinniśmy dostarczać do organizmu?
Moda na zdrowy tryb życia spowodowała, że wiele osób jak ognia unika spożywania tłuszczy i cukrów. A to olbrzymi błąd. Oba rodzaje substancji
Tłuszcze nienasycone produkty i tłuszcze nasycone produkty. Dlaczego powinniśmy jeść tłuszcze? Tłuszcze nienasycone przykłady
Kiedy zależy nam na zdrowiu i pięknej sylwetce zazwyczaj ograniczamy spożycie tłuszczów. Warto
Jedzenie spalające tłuszcz. Jak spalać tłuszcz, jedząc konkretne produkty? Warzywa spalające tłuszcz - pokarmy spalające tłuszcz
Dieta nie musi opierać się wyłącznie na ograniczaniu porcji i spożywaniu posiłków niskokalorycznych.

Przygotowując duży rodzinny obiad, przyjęcie, czy np. kolację wigilijną na bardzo dużą liczbę osób, często stajemy przed problemy, jak to wszystko podgrzać, jak podać, żeby długo było ciepłe. W efekcie biegasz do kuchni tam i z powrotem, podgrzewając na kuchence kolejne dania. Nie możesz z nikim porozmawiać bo ciągle Cię nie ma przy stole. Jest na to prosta rad. Wystarczy zakupić lub wypożyczyć podgrzewacze do potraw.

 
Żaden bankiet ani przyjęcie nie może obyć się bez tych urządzeń, Są proste w obsłudze, niezwykle użyteczne. Występują w dwóch odmianach na prąd elektryczny lub na paliwo. Dzięki nim przygotowane jedzenie będzie stale ciepłe. Mogą być wykorzystywane dla dań zarówno płynnych jak i stałych, różnią się wówczas kształtem. Potrawy ogrzewane są równomiernie, dzięki wykorzystaniu w podgrzewaczach łaźni wodnej. Kociołek z potrawa jest zanurzony w wodzie i to właśnie ona odpowiada za utrzymanie ciepła.
Oprócz podgrzewaczy do potraw istnieje także szeroko wykorzystywany w cateringu podgrzewacz do talerzy. Jest to po prostu podgrzewana szafka na kółkach. Dzięki niemu potrawy dla gości mogą być serwowane na ciepłe zastawie, co dodatkowo zapobiega wychłodzeniu dań, a przez to poprawia walory smakowe.