Ważność skierowania na badania krwi
Podstawowymi elementami leczenia są badania takie jak chociażby morfologia oraz stosowanie środków farmaceutycznych. Te pierwsze w większości przypadków wykonujemy ze specjalnym skierowaniem
Dlaczego warto ograniczyć cukier?
Cukier można znaleźć dosłownie w każdym produkcie spożywczym, nawet jeśli nie jest on czymś, co kojarzymy ze słodkim smakiem. To zadziwiające, ale cukier może być w takich produktach
Witamina D występowanie w produktach. Do czego jest nam potrzebna witamina D? Produkty bogate w witaminę D
Witaminy można dzielić w różny sposób – możemy wyróżnić te rozpuszczalne w wodzie lub tłuszczach oraz te, które
Witamina A właściwości. Jakie są rodzaje witaminy A? Witamina A produkty
Dieta, żeby być zdrowa musi być zbilansowana i zawierać wszystkie składniki odżywcze, minerały i oczywiście witaminy. Jedną z niedocenianych i niezmiernie
Jak dzielimy cukry? Jakie są rodzaje cukrów? Węglowodany proste i złożone
Generalizowanie nie jest najlepszym możliwym sposobem określania ludzkich potrzeb, zwłaszcza gdy mówimy o produktach niezbędnych do funkcjonowania
Węglowodany złożone produkty -lista produktów, tabela - przykłady. Zdrowy cukier? Niezbędne dla zdrowia węglowodany
Nie każdy tłuszcz czy cukier jest szkodliwy dla naszego zdrowia. Niektóre z nich są wręcz niezbędne dla
Cukry proste przykłady produktów. Które cukry powinniśmy dostarczać do organizmu?
Moda na zdrowy tryb życia spowodowała, że wiele osób jak ognia unika spożywania tłuszczy i cukrów. A to olbrzymi błąd. Oba rodzaje substancji

Natura wytworzyła wiele roślin, które są naturalnymi wspomagaczami odchudzania. Są nimi papryczki chilli, pieprz, imbir, kurkuma, zielona herbata, itd. Pojawiają się kolejne odkrycia związane z dobroczynnym działaniem poszczególnych z nich. Oto najnowsze odkrycie metody odchudzania zielona kawa. Jest to normalna kawa jaką znamy, tyle że nie jest poddana paleniu. Może być pita w formie napoju zaparzonego tradycyjnie lub w formie suplementu diety. Jej smak jest specyficzny i może nie odpowiadać tradycyjnym kawoszom – jest delikatniejsza i ma pewną nutę goryczki. Wykazuje działania prozdrowotne i odchudzające. Palona kawa jest ich pozbawiona ze względu na obróbkę cieplną.

 

Głównym składnikiem zielonej kawy jest kwas chlorogenowy. Wspomaga on proces odchudzania poprzez zmniejszenie wchłaniania spożywanego cukru. Zapobiega to także napadom głodu między posiłkami. Poziom cukru we krwi jest naturalnie wyregulowany. Związek ten posiada także działanie antystarzeniowe – może być kuracją wspomagającą dla osób walczących z wiekiem. Zielona kawa jest naturalnym specyfikiem i jej stosowanie nie ma skutków ubocznych. Nie powinny jej jednak stosować dzieci ponieważ zielone nasiona także posiadają znaczne ilości kofeiny.