Leki od Matki Natury
Nasze babcie i mamy często, kiedy byliśmy przeziębieni dawały nam syrop z cebuli albo czosnek. Jak się okazuje, było to najlepsze, co mogły nam dawać. Warzywa mają wiele składników odżywczych, które
Ważność skierowania na badania krwi
Podstawowymi elementami leczenia są badania takie jak chociażby morfologia oraz stosowanie środków farmaceutycznych. Te pierwsze w większości przypadków wykonujemy ze specjalnym skierowaniem
Dlaczego warto ograniczyć cukier?
Cukier można znaleźć dosłownie w każdym produkcie spożywczym, nawet jeśli nie jest on czymś, co kojarzymy ze słodkim smakiem. To zadziwiające, ale cukier może być w takich produktach
Witamina D występowanie w produktach. Do czego jest nam potrzebna witamina D? Produkty bogate w witaminę D
Witaminy można dzielić w różny sposób – możemy wyróżnić te rozpuszczalne w wodzie lub tłuszczach oraz te, które
Witamina A właściwości. Jakie są rodzaje witaminy A? Witamina A produkty
Dieta, żeby być zdrowa musi być zbilansowana i zawierać wszystkie składniki odżywcze, minerały i oczywiście witaminy. Jedną z niedocenianych i niezmiernie
Jak dzielimy cukry? Jakie są rodzaje cukrów? Węglowodany proste i złożone
Generalizowanie nie jest najlepszym możliwym sposobem określania ludzkich potrzeb, zwłaszcza gdy mówimy o produktach niezbędnych do funkcjonowania
Węglowodany złożone produkty -lista produktów, tabela - przykłady. Zdrowy cukier? Niezbędne dla zdrowia węglowodany
Nie każdy tłuszcz czy cukier jest szkodliwy dla naszego zdrowia. Niektóre z nich są wręcz niezbędne dla

Dieta nie musi opierać się wyłącznie na ograniczaniu porcji i spożywaniu posiłków niskokalorycznych. Istnieje grupa produktów, które oprócz tego, że mają niewiele kalorii, dodatkowo pomagają spalać tłuszcz. Jakie są pokarmy spalające tłuszcz?

Jedzenie spalające tłuszcz – co jeść, żeby schudnąć?

Warto poznać różne rodzaje produktów, które pomagają w pozbyciu się zbędnych kilogramów. Co warto jeść?

Papryczki chilli – warzywa spalające tłuszcz

Substancja odpowiedzialna za ostrość tych niepozornych roślinek, czyli kapsaicyna, sprawia również, że nasz metabolizm zdecydowanie przyspiesza. Efekt może utrzymywać się nawet do trzech dni. Warto zatem od czasu do czasu wprowadzić te warzywa spalające tłuszcz do naszej diety.

Brązowy ryż – pokarmy spalające tłuszcz z nutą orientalną

Brązowy ryż to jedno z lepszych źródeł błonnika, który pomaga w utrzymaniu niskiego poziomu insuliny, zapobiegając też odkładaniu tłuszczu w organizmie.

Mleko – jedzenie spalające tłuszcz na co dzień

Chude mleko bogate w wapń ma udowodnione właściwości spalające tłuszcze. Warto zatem, jeśli nie cierpimy na nietolerancję laktozy, spożyć jedną szklankę tego napoju dziennie. Dla zdrowia i smukłej sylwetki.

Oprócz odpowiedniej diety pamietajmy jednak, że do uzyskania idealnej kondycji i figury modelki, konieczny jest również ruch i aktywność fizyczna. Żadne superfood nie zrobi tego za nas.